חושבות ורוד 2017 THINK PINK

חושבות ורוד 2017 THINK PINK

לפני כחודשיים שמעתי דרך התקשורת על המספרה של המחלקה האונקולוגית בבית החולים איכילוב בניהולו של אלי כהן, והתרגשתי מפועלו של האיש המיוחד והפאות שהוא מספק לחולות סרטן מתוך אידאלוגיה ואהבת הזולת.

כך שלא הפתיע אותי כששמעתי על הקמפיין הבא;

חודש אוקטובר שבו מציין העולם את יום המודעות לגילוי מוקדם של מחלת סרטן השד ולאות הזדהות ותמיכה נשות תקשורת, פוליטיקה, חברה ותרבות נרתמו לקמפיין "חושבות ורוד" והצטלמו כשלראשן פאות ורודות והצילומים נערכו במספרה של אלי כהן.  המטרה החשובה מאחורי יום צילומים לקמפיין מודעות וולונטרי "חושבות ורוד" שיושק לקראת אירועי "החודש הורוד" (אוקטובר) הינה לעודד נשים ללכת להיבדק.

לחץ להגדלה


אלי כהן, מייסד המספרה האונקולוגית באיכילוב אמר לגבי הקמפיין הנעלה,

מטרת הקמפיין היא אחת והיא חשובה מכל: להזכיר לכל הנשים בישראל כי בדיקה מוקדמת מצילה חיים,

. ולמה דווקא פאה ורודה?

אין ספק שאחת מתופעות הלוואי של הטיפול הכימותרפי במחלת הסרטן, היא נשירת השיער. נשים שחולות בסרטן מתמודדות מדי יום, לא רק עם המחלה עצמה, אלא גם עם ההשלכות הפסיכולוגיות והרגשיות של אובדן השיער וההתקרחות. המספרה הפועלת מתוך כתלי המחלקה האונקולוגית נועדה בראש ובראשונה לסייע לחולות. לפני כ-16 שנים כשהקמתי את המספרה עשיתי זאת בעקבות הטרגדיה האישית שלי, אובדן הוריי שחלו במחלת הסרטן. הבחירה במספרה ובפעילות וולנטרית הייתה ועודנה מתוך מקום תומך, דואג ומסייע למתמודדות ולנאבקות במחלה", עוד הוסיף כהן ואמר "כידוע, הקרחת "מסמנת" את החולות ומתייגת אותן כמעט באופן אוטומטי כ"חולות סרטן" ולכן החיבור לפאה – אותו פריט שעימו אני מקל על חולות המחלקה במראה החיצוני – הייתה מבחינתי מתבקשת. הטוויסט: פיאות בצבע הורוד – צבעו הרשמי של המאבק במחלת סרטן השד.

לחץ להגדלה


השנה הצטלמו לקמפיין:

שלי גפני – דוגמנית ומאפרת, נטלי אליעזרוב – שחקנית תיאטרון וטלווזיה (שנות ה-80), טל גלבוע – זוכת "האח הגדול" – טבעונית אקטיביסטית. רוית אסף – מלכת יופי בדימוס, אלמה דישי – שחקנית, ליטל שוורץ – קומיקאית, רות אסראי – שחקנית, מיקי קם – שחקנית תיאטרון, קולנוע וטלויזיה, אמירה בוזגלו – מלהקת, אסנת פישמן – שחקנית תיאטרון, ליהי גרינר – פליטת "האח הגדול", דניאל גל – שחקנית וכוכבת התאג"ד, גילה אלמגור – שחקנית, סופרת ותסריטאית ישראלית, גליה תורן חן – גורו טיפוח ומנחת תוכנית הטלוויזיה "מילון היופי", עו"ד פנינה תמנו – ח"כ בדימוס ופעילה חברתית, חלי ממן – גורו לדיאטה והרזיה, מאיה רוסו – משתתפת הריאלטי 'זוג מנצח', ח"כ איילת נחמיאס ורבין ("המחנה הציוני").

לחץ להגדלה


סיפורה של מספרה קטנה

מעצב הפאות אלי כהן (61) גדל במשפחה בה הוריו היו מעשנים כבדים, שגוועו עקב העישון, ממחלות סופניות. אביו של כהן נפטר בגיל 64 מסרטן הריאות. השנה האחרונה לחייו והתמודדותו עם המחלה הייתה בבחינת סבל נוראי. לאחר מות אביו כהן טיפל גם באימו שחלתה במחלת ריאות כרונית ("אמפיזמה" – בשמה העברי "נפחת"), הנגרמת אף היא מנזקי הסיגריות. "אמפיזמה אינה מחלה סופנית, והוא היה משוכנע שהם ישרדו אותה. אך בגיל 62 התדרדר מצבה הפיזי ומחלתה הכריעה אותה.הוא מוסיף שרק לאחר שהוא קבר שני הורים שנפטרו בשל מחלות קשות הנגרמות מעישון – המאבק בסיגריות הופך למלחמת קודש.  מאז הוא החליט להקדיש את חייו לפעילות חברתית וולונטרית במסגרתה הוא תורם מכישוריו המקצועיים לטובת הנזקקים לכך ולתרום את כישוריו כמעצב שיער תוספות ופיאות לחולות שאיבדו שערן כתוצאה ממחלות שונות, הוא אומר.

לחץ להגדלה


לפני 16 שנה הוא הקים בשיתוף עם המרכז הרפואי סוראסקי – איכילוב, את המספרה במחלקה האונקולוגית אשפוז יום,.שם בנוסף לטיפולי הכימותרפיה, ניתן גם טיפול תומך למטופלים הזקוקים לכך, בין מחזורי הטיפול, כגון: עירויי דם, עירויי תרופות, ניקורי נוזלים ועוד. במחלקה עומדים לרשות המטופלים מגוון שירותים המיועדים להקל על חולה הסרטן את ההתמודדות עם המחלה, וכל זאת ללא תשלום: חדר אמנויות, עמדות אינטרנט לרווחת המטופל ומבקריו, ספרייה ועוד. אלי כהן התנדב בעבר גם בעמותת "אחת מתשע" ובעמותת "תשקופת" המסייעת לחולים בכל סוגי המחלות, בה עד היום הוא משמש כחבר הנהלה, הוא חש צורך עז להקים במחלקה גם מספרה שתעמוד לרווחת החולות.

לחץ להגדלה



3 פעמים בשבוע הוא וצוותו בהתנדבות מלאה, מתאימים לחולות הסרטן פאות, מתחזקים את פאותיהן של החולות ונותנים להן תמיכה נפשית. הפעילות ההתנדבותית והייחודית במספרת בית החולים תורמת רבות לחולות.

כתוצאה מהטיפולים נשים רבות מקריחות, הן מגיעות לאחר שקנו פאה ואין להן כח ומצב רוח לסדר ולעצב אותה על מנת לשמור על מראה נשי מטופח. אני והצוות המקצועי שלי נמצאים בבית החולים בשטח המחלקה האונקולוגית וכך בזמן ההמתנה, אחריה, ולעתים תוך כדי הטיפול עם האינפוזיה נכנסות המטופלות למספרה השוכנת במחלקה עצמה ואנחנו דואגים לעצב, לטפח ולסדר את הפאה או את  השיער שהידלדל כתוצאה מהטיפולים.

לחץ להגדלה


כהן, שהקים את המספרה ומנהל אותה עד היום, מספר כי החולות באות לפני הטיופולים ולפני תחילת הנשירה כאשר שערן הטבעי עדיין על ראשן וכך יש להם אפשרות להתאים באופן אבסולוטי פאה שתדמה כמה שיותר לשיער הטבעי של המטופלת. בהמשך, כשהשיער מתדלדל באופן אגרסיבי יותר הן מגיעות והם מגלחים את שיערן. כל אחת מהן חווה טראומה גדולה וחייבת את היחס הכי אישי וחם והליוי הזה הוא שליחות ואישית ומטרה בעבור כהן. בימים אלו המספרה מציינת 16 שנים להיווסדה. בראשית דרכו בבית חולים אלי כהן מה החל כפינת טיפול התנדבותית קטנה בקצהו של המסדרון ובערוב השנים התפתחה למספרה שוקקת חיים, הפועלת מתוך תחושת שליחות

זה בוער בכולנו וכולי תקווה כי הפעילות המבורכת במספרה האונקולוגית לא תחדל לעולם.

לחץ להגדלה


לחץ להגדלה

לחץ להגדלה

לחץ להגדלה

הירשמי לקבלת עדכונים במייל

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן